Okuduğu lisede yüzde 100 burslu olarak eğitim alan ve 3 yıl önce ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdundan mezun olan Zeynep Yorulmaz, YKS'de büyük başarı göstererek sayısal alanda 518. oldu ve Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandı.
İngilizce hazırlık sınavını başarıyla geçen ve bu yıl 3. sınıf öğrencisi olan Zeynep, Üniversitenin Ekonomi Bölümünde çift ana dal ve İşletme Bölümünde de yan dal yaparak eğitim hayatını sürdürüyor. Üç fakültede aynı anda eğitim alan ve tüm bölümlerde 3. sınıf öğrencisi olan Zeynep, Almanya Münih Teknik Üniversitesinden de değişim için davet alarak Bilgisayar Mühendisliği ve Ekonomi eğitimi için bir dönem Almanya'da kalacak.
Bu süreçte Koç Üniversitesindeki arkadaşlarıyla Hollanda'da ortak şirket kuran ve çeşitli start-up projeleri tasarlayıp bunların pazarlama çalışmalarını yürüten Zeynep bununla da yetinmiyor. Kanada-Queens Üniversitesinden de kabul alan Zeynep, Almanya'daki eğitiminin ardından buraya geçerek kariyer gelişimine Kanada'yı da dahil etmeyi planlıyor.
Koç Üniversitesinden önümüzdeki yıl mezun olacak olan Zeynep'in devam zorunluluğu bulunmuyor. Sadece sınavlara giren genç girişimci, dünyanın farklı üniversitelerinden aldığı kabuller ve ortaya koyduğu girişimcilik çalışmalarıyla daha şimdiden örnek alınması gereken bir başarı hikâyesi olarak dikkat çekiyor.
Türkiye'deki üniversite hayatı boyunca kendi alanında tanınmış önemli teknoloji firmaları ve yapay zekâ laboratuvarlarında yarı zamanlı yapay zekâ mühendisi, teknoloji iş geliştirme stajyeri ve araştırma asistanı gibi görevlerde bulunan, uluslararası şirketlerin düzenlediği teknoloji yarışmalarında dereceler elde eden ve çalışkanlığıyla üç farklı alanda ilerleme becerisi gösteren Zeynep'e başarısının sırrını sorduk. Zeynep, başarıya giden yolda atılması gereken adımları şöyle sıraladı:
"Başarıya giden yolda en önemli adım, kendini tanımak ve neyi gerçekten istediğini bilmek. Tutkulu olduğun alanları keşfettikten sonra, pes etmeden çalışmak, disiplinli olmak ve sürekli öğrenmeye açık olmak gerekiyor. Üniversite yıllarımı sadece derslerle değil, farklı projelerle, stajlarla ve girişimcilik faaliyetleriyle değerlendirdim. Aynı anda birden fazla alanda ilerlemek zor olabilir ama doğru planlama ve zaman yönetimi ile her şey mümkün. Ayrıca, uluslararası fırsatları takip etmek, global bir bakış açısı kazanmak ve güçlü bir network oluşturmak büyük avantaj sağlıyor. En önemlisi de başarmak için risk almaktan ve yeni şeyler denemekten korkmamak."
Biz de eski öğrencimiz Zeynep Yorulmaz'a kariyer yolculuğunda başarılar ve imza atılacak nice büyük girişimcilik hikayeleri diliyoruz.