"İklim Değişikliği" Semineri

"İklim Değişikliği" Semineri

                                                                                                   ''İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ''

        07.03.2018 günü saat 19:00'da yurt kütüphanesinde Çağdaş Eğitim Kooperatifi eski yönetim kurulu  başkanı  Sayın Prof. Dr. Ulviye Özer'in sunumuyla, ''iklim değişikliği'' adlı seminer gerçekleşti. Seminere belletmen öğretmen Emetullah Karatok, Ece Dertsiz ve 56 öğrenci katıldı.

       Hepimiz günlük yaşamımızı sürdürebilmek için enerji, su, gıda tüketmekte, eşyaları da kullanmaktayız. Bunun sonucunda da, atmosfere sera gazı  salınımına  neden olmaktayız. Sera gazları ise küresel ısınmaya, bunun sonucunda da iklim değişikliğine sebep olmaktadır. Seminerin anafikri,''İklim değişikliği için, birey olarak biz ne yapabiliriz?'' olmuştur. Sonuç olarak israftan kaçınmak, tükettiklerimizi geri dönüştürmek ve fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kullanmak gibi öneriler sunulmuştur.

       Öğrenciler büyük bir ilgiyle dinledikleri seminerden  yararlı bilgiler edinmişler, seminer sonunda da konuyla  ilgili sorularını sorarak, öğrendiklerini pekiştirmişlerdir. Öğrencilerimiz son derece verimli geçen seminerden mutlu bir şekilde ayrılmışlardır.

 

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.