DANS GÖSTERİSİ ve RESİM SERGİSİ

DANS GÖSTERİSİ ve RESİM SERGİSİ

10.06.2016 tarihinde 18.00'da başlayan ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen SOSYAL ETKİNLİKLER GECESİNE bir ders yılı boyunca Çiğdem ARDOS ve Fatih ŞENEL dans öğretmenleri ile hazırlanan 7 Kır Çiçeğimiz sahnede salsa ve halk oyunları sergilemek üzere katılmıştır. Aynı gün aynı mekanda 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu'nda, GÖRSEL SANATLAR SOSYAL ETKİNLİKLER KARMA SERGİ'SİNE Seramik Öğretmeni Sevcan MALKOÇOĞLU, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şirvan ÖZTÜRK GÖKDAĞ ve Ebru DAĞDELEN SOYSAL öncülüğünde ders yılı boyunca birlikte çalışmalar yapan 5 öğrencimizin katıldığı seramik-resim-baskı kursunun da fuaye alanında sergisi olmuştur. Gösteri başlamadan önce arkadaşlarının, dans gösterisini izlemek ve resim- seramik çalışmalarını görmek üzere yurttan belletmen öğretmenlerimizden Gülsüm GENÇKAN, Hatun SOĞUCAK ve 5 öğrencimiz de katılmış, öncelikle sergiyi gezmişlerdir.

Konferans Salonun girişindeki alana hazırlanmış olan sergide 3 Mart İlköğretim Okulu öğrencilerinin çalışmaları ile birlikte Güler-Osman Köseoğlu Yurdu öğrencilerinin resim ve seramik çalışmaları da yer almıştır. Seramik Öğretmeni ve Kır Çiçeklerimizin kestiği kurdeleyle açılan sergi, öğrencilerimize verilen katılımcı belgeleri ile devam etmiştir. Öğrencilerimize belgelerini, Eski ÇEK Kooperatif Başkanlarımızdan Prof. Ulviye ÖZER ve Ali ARABACI, Yürütme Kurulu Üyemiz Füsun KUTER vermiştir. Mutlulukları gözlerinden okunan kızlarımız, yaptıkları çalışmaları gelen misafirlere eşlik ederek göstermişlerdir. Rengârenk olan sergi, her çiçeğin farklı güzelliği olduğunu gözler önüne sermiştir adeta. Çeşitli baskı desen çalışmaları, tuvallere yapılmış resimler, boyut boyut seramikler alanı süslemiştir. Daha sonra 18.00'da ÇEK gönüllüleri ve misafirler ile birlikte dans gösterisinin yapılacağı salona geçilmiştir.

Gece 3 Mart miniklerinin çok sesli korosu ile başlamıştır. Daha sonra Bale gösterisiyle devam etmiştir. Kızlarımız ilk olarak salsa gösterisini sunmuşlardır. Kırmızı etek, siyah bluzla kırlardaki gelincikleri andıran çiçeklerimiz ilk sahne deneyimlerini başarıyla tamamlamışlar, sergide 3 Mart İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadığı renkli ve anlamlı skeçlerin ardından halk oyunları grupları sahnedeki yerlerini almaya başlamışlardır. Kızlarımız, gecenin sonuna doğru Antep, Burdur yöresine ait halk oyunlarını icra etmiş, Balkan ezgileri (Ramo-Potbori) oyunuyla kendi gösterilerini tamamlamışlardır. 20.30 sularında sona yaklaşan program, öğretmenlerin ve grupların sahneye çıkmasıyla son bulmuş, gece coşkulu alkışlarla sona ermiştir.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.